Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené uzené maso s křenovou omáčkou

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 13 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečené uzené maso s křenovou omáčkou - postup přípravy

Inspirujte se tímto receptem z Youtube kanálu Recepty bez brepty, díky kterému hravě připravíte šťavnatý velikonoční oběd s bohatou chutí. Hotový je za pár minut.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Příloha

Maso

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou přílohy. Na poloviny nakrájené oloupané brambory smíchejte se stroužky česneku, olejem a kmínem. Směs ochuťte solí, důkladně ji zamíchejte a odložte bokem.

2. KROK

Pokračujte s přípravou masa. Uzené maso nakrájejte na plátky a vyskládejte je na polovinu plechu, pokrytého pečicím papírem, který předem potřete olejem. 

3. KROK

Na maso položte několik nakládaných okurek a na druhou polovinu plechu rozprostřete brambory s česnekem.

Poznámka: Šťávou, kterou brambory pustily, potřete maso. 

4. KROK

Plech zakryjte alobalem a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Mezitím připravte omáčku. Křen oloupejte, nastrouhejte najemno a smíchejte ho se zakysanou smetanou

5. KROK

Do směsi přidejte majonézu, sůl, pepř a hotovou omáčku podávejte s upečeným uzeným masem a bramborovou přílohou.

Tip: Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů