Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené vepřové kotlety prokládané cibulí a slaninou s nakládanou zeleninou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Pečené vepřové kotlety prokládané cibulí a slaninou s nakládanou zeleninou - postup přípravy

Ať slavnostní tabule nebo nedělní oběd, tuhle luxusní záležitost si vychutnáte s plnou parádou. Pokud si chcete šplhnout u tchyně a tchána, připravte jim tuhle perfektní dobrotu a už nikdy o vašich kulinářských schopnostech ani náznakem nezapochybují. Dokonalá kombinace vepřových kotlet kořeněných majoránkou a doplněných o plátky cibule, slaniny a pečených na lůžku z nakládané zeleniny je naprosto dostane.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Vepřové kotlety umyjte a důkladně osušte papírovými utěrkami. Na jejich povrchu ostrým nožem vytvořte příčné zářezy, jako byste krájeli plátky, ale na spodní straně zůstanou kouskem propojené. Mezi zářezy by měla zůstat vzdálenost okolo jednoho a půl až dvou centimetrů.

2. KROK

Celé kotlety pak posypejte solí, kterou s pomocí prstů vmasírujte do masa, a to včetně vnitřních částí zářezů. Poté maso posypejte mletým černým pepřem a majoránkou. Oloupejte dva stroužky česneku, prolisujte je lisem a potřete jimi povrch masa, opět včetně míst uvnitř zářezů.

3. KROK

Oloupejte cibuli, rozkrojte ji na dvě poloviny a ty rozkrájejte na půlkulaté tenké plátky. Nerozdělujte je na nudličky, ale tak, jak jsou, je vložte do zářezů v mase. Do každého by se měly vedle sebe vejít dva půlkulaté plátky. Nyní vedle cibule vyskládejte do každého zářezu jeden nebo dva plátky slaniny (podle toho, jak je velká a jak se vejde).

4. KROK

Připravené kotlety vložte do zapékací misky a do mezer v misce narovnejte nakládaný zeleninový salát tak, abyste vyplnili celou misku. V odkrytém pekáčku vložte maso do trouby předehřáté na teplotu 180 °C a pečte ho po dobu 40 minut. Maso servírujte položené na pečeném zelném salátu, případně doplněné o vařené či opečené brambory.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů