Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní hovězí guláš

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 140 minut

Pikantní hovězí guláš - postup přípravy

Tak jednoduchý pokrm, jako je guláš, má tolik nejrůznějších variant receptů, že by vydal na rozsáhlejší kuchařskou knihu. O svůj osvědčený recept na hovězí guláš se s námi podělila paní Lenka Kejíková, která nedá dopustit na speciální technologii přípravy, díky které získá nádherně tmavou a pikantní omáčku. Postup je sice trochu zdlouhavější, nicméně téměř bezpracný a výsledek se blíží k naprosté dokonalosti.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli nakrájejte nahrubo na kostičky a na sádle ji velmi zvolna smažte asi 1 hodinu, dokud nezíská krásně tmavou a zlatavou barvu.

2. KROK

Maso nakrájejte na kostky, promíchejte je se solí a pepřem a pečte je na osmažené cibulce ve vlastní šťávě zvolna další 1 hodinu.

3. KROK

Nakonec přidejte červenou papriku a rajčatový protlak, chvilku společně povařte a přilijte trochu hovězího vývaru tak, abyste docílili správné konzistence omáčky. Pokud byste nedopatřením přilili vývaru víc, nechte ho ještě odpařit na požadované množství. Omáčku nakonec zahustěte střídkou z chleba, přidejte chilli, ještě chvilku provařte a podávejte s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů