Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní švestková omáčka s česnekem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pikantní švestková omáčka s česnekem - postup přípravy

Objevte neobvyklou kombinaci chutí s pikantní švestkovou omáčkou, která poslouží jako dip i doplněk k masu. Je aromatická, výrazná a ideální pro gurmány.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omyté švestky vypeckujte a rozemelte v mlýnku na maso stejně, jako chilli papričky, bazalku a oloupané stroužky česneku. 

Poznámka: Množství chilli papriček určete na základě vlastních preferencí na pikantnost pokrmu.

2. KROK

Do směsi přidejte vodu a ochuťte ji kořením Chmeli Suneli, Uccho Suneli a cukrem. Po důkladném promíchání směs vařte 30 minut, poté do ní vmíchejte sůl a nalijte ji do sklenic, které pevně uzavřete. 

3. KROK

Sklenice s pikantní švestkovou omáčkou nechte vychladnout dnem vzhůru a poté je skladujte na chladném a tmavém místě nebo v lednici.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 1700 g omáčky.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů