Pikantní švestková omáčka s česnekem - postup přípravy
Objevte neobvyklou kombinaci chutí s pikantní švestkovou omáčkou, která poslouží jako dip i doplněk k masu. Je aromatická, výrazná a ideální pro gurmány.
Ingredience
Omyté švestky vypeckujte a rozemelte v mlýnku na maso stejně, jako chilli papričky, bazalku a oloupané stroužky česneku.
Poznámka: Množství chilli papriček určete na základě vlastních preferencí na pikantnost pokrmu.
Do směsi přidejte vodu a ochuťte ji kořením Chmeli Suneli, Uccho Suneli a cukrem. Po důkladném promíchání směs vařte 30 minut, poté do ní vmíchejte sůl a nalijte ji do sklenic, které pevně uzavřete.
Sklenice s pikantní švestkovou omáčkou nechte vychladnout dnem vzhůru a poté je skladujte na chladném a tmavém místě nebo v lednici.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 1700 g omáčky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Камчатникова Татьяна

