Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pirohy s mletým masem a zeleninou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 69 minut

Pirohy s mletým masem a zeleninou - postup přípravy

Rychlé pirohy s mletým masem jsou ideální na oběd či večeři. Pokrm je lahodný a zasytí. Kombinace mletého masa a zeleniny zajišťuje jedinečný chuťový zážitek.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Ingredience

Náplň

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku se solí, cukrem, suchým droždím, vejcem, mlékem a vodou. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim změklé máslo. Ze směsi uhněťte těsto, které vložte do mísy, přikryjte talířem a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.

2. KROK

Poznámka: Místo talíře můžete těsto zakrýt čistou utěrkou nebo potravinovou fólií.

3. KROK

Zatímco těsto kyne, připravte náplň. Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a vložte do hrnce s vodou. Přidejte k nim oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka a zeleninu vařte 20 minut, do změknutí. 

4. KROK

Uvařenou zeleninu sceďte a v míse ji rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Nyní nakrájejte cibuli nadrobno a 2 minuty ji smažte na rozpáleném oleji v pánvi. K cibuli přidejte mleté maso, ingredience zamíchejte a smažte přibližně 5 minut. 

5. KROK

Maso ochuťte koriandrem, černým pepřem a směs smažte další minutu. Poté ji přidejte do mísy se zeleninou a vmíchejte do ní také nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nakrájená vařená vejce.   

6. KROK

Směs ochuťte solí a důkladně ji zamíchejte. Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 20 stejných částí, z kterých vytvořte kuličky, přikryjte je sáčkem a nechte 10 minut kynout. 

7. KROK

Následně z každé kuličky vyválejte plát o velikosti dlaně, do jeho středu vložte náplň, okraje uzavřete a vytvarujte bochánek. Do pánve nalijte olej do výšky 2 cm, rozpalte ho a bochánky do něj vložte spojem dolů. 

8. KROK

Pirohy s mletým masem smažte z každé strany přibližně 4 minuty.

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vašeho hořáku. Pirohy by měly být usmažené dozlatova.

9. KROK

Tip: Pirohy po usmažení odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Servírujte je teplé. Skvěle chutnají ale také zastudena.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: NATALYUK

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů