Piškotový dort s jahodami a čokoládou - postup přípravy
Piškotový dort s jahodami je lehký a nadýchaný. Obsahuje také jemnou smetanovou polevu, díky které se vám dezert rozplyne na jazyku. Recept je jednoduchý a zvládnou ho i začátečníci.
Korpus
Krém
Zdobení
Nejprve připravte korpus. V míse vyšlehejte vejce s cukrem a do vzniklé směsi přilijte mléko a olej. V jiné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a suché ingredience přesejte do mísy s tekutou směsí.
Poznámka: Použití sítka je dobré proto, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těstem naplňte zapékací mísu vyloženou pečicím papírem a rovnoměrně jej rozprostřete do všech stran. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Po upečení korpus vyndejte a položte jej na chladící mřížku.
Zatímco korpus chladne, připravte krém. Vyšlehejte smetanu ke šlehání a vsypte do ní vanilkový cukr a ztužovač šlehačky. Ingredience šlehejte, dokud nevznikne tužší hmota, do níž na závěr vešlehejte zakysanou smetanu.
Jahody omyjte, očistěte je a nakrájejte je na čtvrtky. Celý povrch korpusu potřete krémem, na který položte jahody a dezert posypte čokoládovými kousky.
Tip: Piškotový dort s jahodami podávejte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Last Minute Kitchen