Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotový dort s jahodami a čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Piškotový dort s jahodami a čokoládou - postup přípravy

Piškotový dort s jahodami je lehký a nadýchaný. Obsahuje také jemnou smetanovou polevu, díky které se vám dezert rozplyne na jazyku. Recept je jednoduchý a zvládnou ho i začátečníci.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. V míse vyšlehejte vejce s cukrem a do vzniklé směsi přilijte mléko a olej. V jiné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a suché ingredience přesejte do mísy s tekutou směsí. 

Poznámka: Použití sítka je dobré proto, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Těstem naplňte zapékací mísu vyloženou pečicím papírem a rovnoměrně jej rozprostřete do všech stran. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

Poznámka: Po upečení korpus vyndejte a položte jej na chladící mřížku.

3. KROK

Zatímco korpus chladne, připravte krém. Vyšlehejte smetanu ke šlehání a vsypte do ní vanilkový cukr a ztužovač šlehačky. Ingredience šlehejte, dokud nevznikne tužší hmota, do níž na závěr vešlehejte zakysanou smetanu. 

4. KROK

Jahody omyjte, očistěte je a nakrájejte je na čtvrtky. Celý povrch korpusu potřete krémem, na který položte jahody a dezert posypte čokoládovými kousky.

Tip: Piškotový dort s jahodami podávejte nakrájený na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Last Minute Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů