Piškotový dort se zakysanou smetanou, tvarohem a lesními jahodami - postup přípravy
Toto je klasický nepečený domácí dezert z pár základních surovin, které dohromady tvoří velmi lahodnou kombinaci. Recept na variantu se zakysanou smetanou a tvarohem s námi sdílela paní Nicole Soukopová.
Ingredience
Zakysané smetany a tvaroh vyklopte do mísy, zasypejte je podle chuti cukrem a ručním šlehačem je vyšlehejte do hladké konzistence. Připravte si kulatou dortovou formu, kterou můžete obložit přilnavou potravinářskou fólií. Na dno vyskládejte vrstvu piškotů, potřete je trochou krému a posypejte jahodami. Tyto vrstvy opakujte tak dlouho, dokud vám nedojdou suroviny nebo prostor ve formě.
Hotový dezert posypejte po celém povrchu přes jemné sítko kakaovým práškem a vložte ho do lednice vychladit a ztuhnout nejlépe alespoň na 2 hodiny. Poté vyjměte dort z formy, nakrájejte ho na porce a podávejte.