Sýrová pizza s pleteným okrajem - postup přípravy
Pizza s pleteným okrajem je skvělý tip na chutný oběd nebo večeři. Pokrm můžete podávat také na oslavách, a to díky efektně zapleteným okrajům, které působí slavnostně.
Těsto
Náplň
Zdobení
V míse smíchejte droždí se solí, cukrem a olejem. Do směsi přidejte jogurt, teplé mléko a mouku. Z ingrediencí vymíchejte těsto, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte kynout 30 minut.
Poznámka: Mouku přidávejte po částech, aby v těstu nevznikly hrudky.
Na pomoučené podložce vyválejte z těsta plát o výšce 1 cm a do jeho středu umístěte talíř. Po stranách, kolem něj, těsto rádýlkem nakrojte na proužky o šířce 1 cm.
Následně nakrojené okraje střídavě překládejte přes sebe, čímž dosáhnete efektu zapletení, celý střed plátu propíchejte vidličkou a nechte jej odpočívat 15 minut pod utěrkou.
Syrovou pizzu umístěte na plech vyložený pečicím papírem a potřete její střed směsí z 20 ml rostlinného oleje, rajčatového protlaku a bazalky. Pizzu posypte směsí z mozzarelly a 20 ml oleje. Poté ji ozdobte omytými cherry rajčátky, nakrájenou chilli papričkou a nastrouhaným čedarem.
Na závěr okraje těsta potřete rozšlehaným vaječným žloutkem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 min.
Poznámka: Pizzu podávejte nakrájenou na trojúhelníčky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hacer’in Lezzetleri