Pizza sekaná - postup přípravy
Toto není jen tak obyčejná sekaná, po této se totiž budete olizovat až za ušima ještě týden poté. Vyzkoušejte neuvěřitelně vydařený recept od paní Ladislavy Šatavové.
Ingredience
Cibuli a obě papriky očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Tvrdý sýr nakrájejte na drobné hranolky a vše vložte do hluboké mísy. Přidejte mleté maso, podle chuti osolte a opepřete, přidejte sójovou omáčku, solamyl, kečup a hladkou mouku.
Petrželku nasekejte najemno a přihoďte ji do mísy s ingrediencemi. Anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky, rovněž ji přihoďte do mísy spolu s jedním vajíčkem a rukama vše důkladně promíchejte do homogenní hmoty.
Z masového těsta zformujte 2 šišky a dejte je upéct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi 1,5 hodiny. Po dopečení vyndejte sekanou z pekáče, do výpeku přidejte na zjemnění máslo a zahustěte trochou hladké mouky. Důkladně promíchejte a nechte provařit, případně dochuťte solí a pepřem.
Hotovou sekanou podávejte nejlépe s bramborovou kaší či s vařeným bramborem a přelitou dodělávaným výpekem.