Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pizza sekaná

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Pizza sekaná - postup přípravy

Toto není jen tak obyčejná sekaná, po této se totiž budete olizovat až za ušima ještě týden poté. Vyzkoušejte neuvěřitelně vydařený recept od paní Ladislavy Šatavové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli a obě papriky očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Tvrdý sýr nakrájejte na drobné hranolky a vše vložte do hluboké mísy. Přidejte mleté maso, podle chuti osolte a opepřete, přidejte sójovou omáčku, solamyl, kečup a hladkou mouku.

2. KROK

Petrželku nasekejte najemno a přihoďte ji do mísy s ingrediencemi. Anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky, rovněž ji přihoďte do mísy spolu s jedním vajíčkem a rukama vše důkladně promíchejte do homogenní hmoty.

3. KROK

Z masového těsta zformujte 2 šišky a dejte je upéct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi 1,5 hodiny. Po dopečení vyndejte sekanou z pekáče, do výpeku přidejte na zjemnění máslo a zahustěte trochou hladké mouky. Důkladně promíchejte a nechte provařit, případně dochuťte solí a pepřem.

4. KROK

Hotovou sekanou podávejte nejlépe s bramborovou kaší či s vařeným bramborem a přelitou dodělávaným výpekem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů