Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná kuřecí roláda s hráškovou kaší a kroketami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Plněná kuřecí roláda s hráškovou kaší a kroketami - postup přípravy

Plněná kuřecí roláda, podle paní Romany Važanské, je chutné a výživné jídlo, plné bohatých chutí. Součástí receptu je jemná hrášková kaše, kterou si zamilujete.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Náplň

Na obalení

Hrášková kaše

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte náplň. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte k němu vejce, která osolte a smíchejte s najemno nastrouhaným sýrem Gouda. Do směsi přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku, ingredience zamíchejte a nechte je volně vychladnout. Celý proces potrvá přibližně 4 minuty.

2. KROK

Následně kuřecí prsa rozkrojte tak, abyste z nich vytvořili dva pláty, které jemně naklepejte. 

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy z masa do okolí.

3. KROK

Naklepané maso ochuťte z obou stran solí, pepřem a položte na něj rovnoměrně plátky slaniny. Oba pláty masa se slaninou pokryjte vaječnou směsí a maso zarolujte. 

Poznámka: Obě kuřecí prsa zabalte do alobalu, který pevně uzavřete. Následně maso vložte na 1 hodinu do mrazáku.

4. KROK

Poté rolády vyjměte z alobalu a obalte je v trojobalu. Nejprve je obalte v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Pokrm následně položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

5. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Plněné kuřecí rolády by měly být upečené dozlatova.

6. KROK

Zatímco se rolády pečou, připravte hráškovou kaši. Hrášek vložte do hrnce, zalijte ho vodu a osolte ho. Zeleninu vařte 30 minut, doměkka.

7. KROK

Hrášek sceďte, vraťte ho do hrnce a vmíchejte do něj máslo se smetanou. Směs rozmixujte dohladka a případně ji osolte. 

Tip: Před mixováním trochu hrášku odložte bokem na závěrečné zdobení.

8. KROK

Plněnou kuřecí roládu podávejte s hráškovým krémem ozdobeným nerozmixovaným hráškem a usmaženými kroketami. Jako omáčku použijte výpek z rolády. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů