Plněná masová roláda - postup přípravy
Už vás nudí klasická chuť sekané? Potom si zkuste připravit z mletého masa netradiční pokrm v podobě plněné rolády se zeleninou. Tohle jídlo nejen že skvěle chutná, ale také dokonale vypadá, proto ho můžete bez obav servírovat i návštěvě!
Ingredience
Začněte tím, že si na dva široké pláty alobalu nalijete trochu rostlinného oleje. Ten rozprostřete rukou po celé ploše a navrstvěte na něj plát mletého masa. To posléze okořeňte solí a také pepřem.
Na mleté následně rovnoměrně naneste směs zakysané smetany a hladké mouky pomocí špachtle. Dále se pusťte do přípravy omelety.
Příprava vaječné omelety se zeleninou a kompletace pokrmu
Do rolády přijde i vaječná omeleta se zeleninou, kterou připravíte tímto způsobem: v míse si vyšlehejte vejce spolu se solí a mletým pepřem. Následně k vejcím přidejte i kostičky omyté a očištěné papriky a důkladně promíchejte.
Tuto směs pak vlijte do plechu vymazaného olejem, na povrch poklaďte plátky omyté mladé cukety a dejte zapékat na cca 20 minut při 180 °C. Hotovou omeletu po mírném zchladnutí opatrně přeneste na masový plát se zakysanou smetanou a vše pevně zarolujte.
Fáze pečení masové rolády a její servírování
Masovou roládu dobře zabalte do alobalu, poklaďte do plechu s trochou vody a pečte v troubě po dobu 40 minut. Teplotu ponechejte na 180 °C. Upečenou roládu z mletého masa vyjměte, sundejte z ní alobal a pokrájejte na stejně silná kolečka. Podávejte třeba s kečupem, tatarskou omáčkou, hořčicí a kouskem čerstvého pečiva. Hodit se ovšem bude i bramborová kaše. Přejeme vám dobrou chuť!