Lahůdkové plněné bagety třikrát jinak - postup přípravy
Pokud chcete připravit skvělé studené občerstvení, lze ho udělat z baget a naplnit je lze různými směsmi, v nichž je společnou přísadou smetanový sýr. Potěšíte milovníky masa, ryb i vegetariány.
Bageta se šunkou, zeleninou a smetanovým sýrem
Bageta se sleděm, vejcem a smetanovým sýrem
Bageta se sušenými rajčaty, rukolou a smetanovým sýrem
Bageta se šunkou, zeleninou a smetanovým sýrem
1. Z bagety odkrojte konce. Poté za pomoci nože a lžičky vydlabejte vnitřek, abyste získali pomyslnou „trubku“.
2. Nakrájejte šunku na kostičky. Stejně tak nakrájejte i červenou papriku a půlku salátové okurky.
3. Dejte vše do mísy. Prolisujte česnek. přidejte smetanový sýr a vše promíchejte.
4. Směsí pak naplňte bagetu a dobře ji upěchujte. Nakrájejte ji na plátky a podávejte.
Bageta se sleděm, vejcem a smetanovým sýrem
1. Z bagety odkrojte konce. Poté za pomoci nože a lžičky vydlabejte vnitřek, abyste získali pomyslnou „trubku“.
2. Nakrájejte sledě na malé kostičky. V míse je smíchejte s nasekanou jarní cibulkou.
3. Vařená vejce nakrájejte natvrdo a dejte je do mísy. Přidejte smetanový sýr a dobře promíchejte.
4. Směsí pak naplňte bagetu a dobře ji upěchujte. Nakrájejte ji na plátky a podávejte.
Bageta se sušenými rajčaty, rukolou a smetanovým sýrem
1. Z bagety odkrojte konce. Poté za pomoci nože a lžičky vydlabejte vnitřek, abyste získali pomyslnou „trubku“.
2. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky. Přidejte k nim nasekanou čerstvou bazalku a na kusy nakrájenou rukolu.
3. Poté do směsi prolisujte česnek. Přidejte smetanový sýr a vše promíchejte.
4. Směsí pak naplňte bagetu a dobře ji upěchujte. Nakrájejte ji na plátky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schneller Koch