Plněný chléb s kuřecím masem, zeleninou a sýrem - postup přípravy
Říká se, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Po dlouhé noci tělo potřebuje doplnit živiny a vitamíny a také energii, ze které by mohlo žít po celé dopoledne. Palačinky a sladké pečivo jsou ke snídani sice dobré, ale co do složení nejsou příliš pestré. Raději pak člověk sáhne po něčem vydatném, plném masa, zeleniny, aromatických hub a sýra. Přinášíme vám jeden takový recept na zapečené kuřecí tousty, které jsou vlastně variací na velšský toust. Na rozdíl od něj je však připravován vcelku a můžete jej naplnit zajímavou náplní.
Ingredience
Bochník toustového chleba rozkrojte podélně na polovinu a nožem opatrně vydlabejte vnitřek tak, abyste vytvořili dvě chlebové lodičky.
Kuřecí maso umyjte a osušte, nakrájejte na jemné kousky a na horké pánvi s trochou oleje ho osmahněte doměkka. Dochuťte solí a pepřem a vyklopte stranou do misky.
Pak oloupejte cibuli, nakrájejte ji na jemno a osmahněte ji na pánvi společně s pokrájenými houbami. Pak houby, cibuli a kuřecí maso společně promíchejte.
Do směsi pak přidejte čtyři lžíce majonézy, nasekaný kopr, vyklepněte vajíčko a přidejte na drobné kostičky pokrájená rajčata. Dochuťte kořením podle své chuti a dobře promíchejte.
Takto připravenou náplň pak navrstvěte do chlebových lodiček tak, že budete střídat vrstvu náplně, vydlabaného chleba a sýra, dokud budete mít prostor v bochníku.
Poslední vrstvu by měl tvořit sýr. Takto naplňte obě poloviny chleba.
Pak je vložte na plech vyložený pečicím papírem či alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu 15 minut.