Plundry z listového těsta s lesním ovocem - postup přípravy
Plundry z listového těsta jsou křehké, šťavnaté a lákají barevnou náplní s bohatou chutí. Pochoutka je ideální jako rychlý dezert, až vás překvapí nečekaná návštěva.
Základ
Náplň
Na potření
Na posypání
Začněte s přípravou náplně. V hrnci smíchejte lesní ovoce s cukrem a směs vařte 2–3 minuty, dokud ovoce nepustí šťávu. V samostatné misce smíchejte škrob s vodou a vzniklou směs přidejte k ovoci.
Ovocnou směs vařte ještě 30 vteřin, odstavte ji z tepla a pokračujte s přípravou těsta. Listové těsto nakrájejte na 9 stejných čtverců a ve středu každého z nich udělejte čtyři rysky tak, aby vytvořily menší čtverec.
Každý kousek potřete rozšlehaným vejcem, posypte cukrem a menší čtverec ve středu pokryjte ovocnou náplní. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 210 °C po dobu 15 minut, dozlatova.
Plundry z listového těsta podávejte až poté, co vychladnou. Díky tomu budou lépe stravitelné.
Tip: Každou porci můžete podávat se šlehačkou nebo trochou vanilkové zmrzliny.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

