Polévka z pečeného květáku s kari a smetanou - postup přípravy
Polévka z pečeného květáku, podle paní Romany Važanské, je lahodná, jemná, chutná a výživná. Díky zelenině pokrm zasytí a podávat ho můžete také zastudena.
Ingredience
Květák omyjte a rozdělte na růžičky, které vložte do máslem vymazaného pekáče. Květák osolte, opepřete a posypte mletou paprikou a kari. Poté ho pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Upečený květák vložte do hrnce, zalijte ho vývarem a rozmixujte dohladka. Nakonec do polévky vmíchejte smetanu a vařte ji přibližně 5 minut.
Poznámka: Trochu květáku si nechte na závěrečné zdobení bokem.
Poznámka: Bude-li polévka příliš řídká, zahustěte ji trochou mouky rozpuštěné ve vodě. Polévku můžete také ještě více zjemnit přidáním másla.
Polévku z pečeného květáku podávejte ozdobenou nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Můžete do ní také vložit kousky pečeného květáku, pokapat ji smetanou a posypat kajenským pepřem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.