Pomalu kynuté těsto na domácí pizzu - postup přípravy
Vyrobit si skvělou domácí pizzu s libovolnými přísadami není velké umění, chce to jen znát trik, jak správně naložit s těstem. Návod, jak to udělat, nám poskytla paní Tereza Koubková.
Ingredience
V míse smíchejte mouku a sůl, přidejte droždí s vodou a vše důkladně promíchejte. Poté přilijte olivový olej. Rukou nebo za pomoci robota vypracujte hladké, nelepivé těsto.
Rozdělte ho na 6 bochánků a potřete je olejem. Dejte je na tác vedle sebe, přikryjte je potravinářskou fólií a dejte je odpočívat do druhého dne do lednice. Ideálně by těsto mělo zrát až 24 hodin.
Z každého bochánku poté vytvarujte kulatý základ pizzy a potřete ho sugem nebo rozmixovanými pasírovanými rajčaty s bazalkou a oreganem. Poté ho ozdobte libovolnými surovinami. Můžete použít šunku, salám či různé druhy sýru nebo žampiony. Záleží na vaší chuti a dostupnosti surovin.
Poté dejte pizzu na plech a nechte ji ještě chvilku kynout. Troubu rozpalte na co nejvyšší teplotu (je velmi důležitá), ideálně minimálně 250 °C a pečte každou pizzu asi 10 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.