Francouzské palačinky - postup přípravy
Nejjemnější francouzské palačinky jako vystřižené z pařížských pouličních stánků si nyní můžete snadno připravit i doma. Stačí se držet osvědčeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Aneta Mühlhandlová.
Ingredience
Do misky vyklepněte vejce, přidejte k nim mléko, vodu, špetku soli a lžíci cukru. Vše důkladně prošlehejte a postupně během šlehání přidávejte do směsi 2 lžíce rostlinného oleje. Nakonec do těsta zašlehejte po lžících hladkou a polohrubou mouku a vytvořte velmi řídké těstíčko.
Palačinkovou pánev za pomoci mašlovačky vymažte kapkou rostlinného oleje a vlijte do ní malou dávku těsta, které krouživým pohybem rozežeňte po celé ploše pánve. Palačinky smažte po obou stranách do jemně zlatavé barvy.
Po dosmažení je natřete džemem a naplňte je čerstvým ovocem nebo čímkoliv, co vás napadne. Přehněte je na čtvrtiny, aby vznikl tvar typického trojúhelníčku, a servírujte je posypané moučkovým cukrem a doplněné o kopeček šlehačky či o jiné další zdobení podle chuti.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Pečeme s Anet
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.