Pravý nugát s mandlemi a medem - postup přípravy
Toužíte-li o Vánocích ohromit svou rodinu a hosty něčím novým, nabídněte jim slaďoučký pravý nugát s mandlemi a medem. Díky tomuto receptu nestrávíte v kuchyni příliš času, zato vaši strávníci vás budou chválit hodně dlouhou dobu.
Ingredience
Mandle vsypte do hrnce a vařte je 3 minuty. Poté je sceďte a nechte vychladnout. Následně mandle oloupejte, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–15 minut v předehřáté troubě na 170 °C.
Upečené mandle vložte do robotu a rozemelte je na jemný prášek. Mandle vyndejte a do robotu dejte cukr, který rozemelte na velmi jemno. Do vedlejší mísy vložte vaječný bílek a vyšlehejte tuhý sníh.
Poznámka: Důkladným rozemletím cukru zabráníte vytvoření nechtěných hrudek ve směsi.
Připravte si formu na pečení a vyložte ji pečicím papírem. Na pánvi přiveďte k varu med a poté do něj přidejte pomletý cukr, který docela rozpusťte. Směs odstraňte z tepla a po trochách do ní přidávejte vyšlehaný sníh. Vše míchejte, dokud se ingredience nepropojí.
Do směsi následně přidejte pomleté mandle a zamíchejte. Vše přelijte do formy a dejte na 24 hodin chladit do lednice. Po této době hotový pravý nugát vyndejte z formy a nakrájejte jej na drobné hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: VARGASAVOUR RECIPES