Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pravý nugát s mandlemi a medem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pravý nugát s mandlemi a medem - postup přípravy

Toužíte-li o Vánocích ohromit svou rodinu a hosty něčím novým, nabídněte jim slaďoučký pravý nugát s mandlemi a medem. Díky tomuto receptu nestrávíte v kuchyni příliš času, zato vaši strávníci vás budou chválit hodně dlouhou dobu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mandle vsypte do hrnce a vařte je 3 minuty. Poté je sceďte a nechte vychladnout. Následně mandle oloupejte, dejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–15 minut v předehřáté troubě na 170 °C. 

2. KROK

Upečené mandle vložte do robotu a rozemelte je na jemný prášek. Mandle vyndejte a do robotu dejte cukr, který rozemelte na velmi jemno. Do vedlejší mísy vložte vaječný bílek a vyšlehejte tuhý sníh. 

Poznámka: Důkladným rozemletím cukru zabráníte vytvoření nechtěných hrudek ve směsi.

3. KROK

Připravte si formu na pečení a vyložte ji pečicím papírem. Na pánvi přiveďte k varu med a poté do něj přidejte pomletý cukr, který docela rozpusťte. Směs odstraňte z tepla a po trochách do ní přidávejte vyšlehaný sníh. Vše míchejte, dokud se ingredience nepropojí. 

4. KROK

Do směsi následně přidejte pomleté mandle a zamíchejte. Vše přelijte do formy a dejte na 24 hodin chladit do lednice. Po této době hotový pravý nugát vyndejte z formy a nakrájejte jej na drobné hranolky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: VARGASAVOUR RECIPES 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů