Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ptačí mléko s čokoládovou polevou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Ptačí mléko s čokoládovou polevou - postup přípravy

Ptačí mléko je lehký a nadýchaný dezert, který okouzlí svou jemností a sladkou čokoládovou vrstvou. Skvěle se hodí jako osvěžující sladká tečka po hlavním jídle.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Želatinu smíchejte se 100 ml vody a nechte ji aspoň 10 minut bobtnat. Zatím v jiné míse vyšlehejte máslo, do kterého postupně vešlehejte kondenzované mléko. 

2. KROK

V rendlíku následně smíchejte cukr s vanilkovým cukrem a vodou. Směs zahřívejte 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí a poté do ní vmíchejte kyselinu citrónovou. Pokračujte ve vaření 1 minutu a rendlík odstavte z tepla.

3. KROK

Poté vyšlehejte vaječné bílky do tuhého sněhu, do kterého, po částech, vešlehejte tekutinu s cukrem. Do směsi přidejte, za stálého šlehání, rozpuštěnou želatinu a poté krém z kondenzovaného mléka. 

4. KROK

Vzniklou směs vlijte do formy, vyložené pečicím papírem, přikryjte ji pečicím papírem a vložte ji na 1 hodinu do lednice. 

5. KROK

Na závěr připravte čokoládovou polevu, kterou ztuhlý dezert polijte. Dezert vložte na další 2 hodiny do lednice a poté ho podávejte nakrájený na kousky. 

Tip: Čokoládu smíchanou s olejem rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 3 minut. Olej dodá polevě krásný lesk.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Olga Shobutinskaya

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů