Pudinkový dezert s ovocem a sušenkami - postup přípravy
Neradi postáváte dlouhé hodiny u plotny při pečení koláčů a piškotů? Pak se vám bude jistě zamlouvat pudinkový dezert s čerstvým ovocem a sušenkami, který je kromě jiného velice osvěžující. Dopřát si ho můžete třeba řádně vychlazený během parných letních dní.
Ingredience
Nejprve si oloupejte banán a nakrájejte ho na tenčí plátky. Poté zbavte slupky i jablko s kiwi a rovněž pokrájejte, tentokrát ale na menší kostky. Jahody omyjte, zbavte je stopek a překrojte na čtvrtky. Možné je vytvořit i menší kusy.
Příprava pudinkového krému a kompletace dezertu
Nyní si nalijte do velkého hrnce mléko a v něm rozpusťte karamelový pudink v prášku. Pak tekutinu přiveďte k varu a vařte při stálém míchání až do zhoustnutí. Pudink můžete dle chuti i osladit cukrem.
Hmotu nakonec odstavte z plotny. Nakonec se pusťte do kompletace dezertu. Do silikonové formy anebo zapékací misky vymazané olejem vložte pokrájené ovoce, na něj poklaďte nalámané sušenky a vše přelijte vařeným karamelovým pudinkem. Nádobu překryjte potravinovou fólií a až pudinková směs zchladne, dejte zákusek tuhnout do lednice přes noc.
Servírování pudinkového dezertu s ovocem a sušenkami
Následující den vyjměte pudinkový dezert s příchutí karamelu z lednice a dozdobte dle preferencí karamelovou omáčkou a opraženými plátky mandlí. Podávejte pokrájené na menší porce třeba s šálkem kvalitní kávy. Přejeme vám dobrou chuť!