Pudinkový pohár se sušenkou a skořicí - postup přípravy
Pudink v žádném případě nemusíte kupovat v prášku, lze si ho totiž uvařit z běžně dostupných surovin. Pokud ho naservírujete jako pohár doplněný o další ingredience, získáte vynikající dezert.
Ingredience
Nalijte půl litru mléka do hrnce. Přidejte k němu proužky citronové kůry a vanilku, můžete použít i vanilkový cukr nebo esenci. Vše vařte asi 5 minut a pak nechte mléko vychladnout.
Poznámka: Použijte citron ideálně v BIO kvalitě, případně ho alespoň důkladně omyjte ve vodě s jedlou sodou.
Smíchejte vaječné žloutky s cukrem. Pak smíchejte kukuřičný škrob s 30 mililitry mléka a nalijte ho ke žloutkům. Zamíchejte a přes sítko, abyste se zbavili citronové kůry, přilijte mléko. Vše promíchejte a nalijte do pánve či hrnce s nepřilnavým povrchem. Postavte ho na sporák a za stálého míchání směs vařte asi 3 až 4 minuty, aby se vytvořil pudink.
Do skleněných pohárů dejte na dno křehkou sušenku (lze použít i piškoty) a nalijte na ně horkou pudinkovou směs. Nechte vychladnout, poté je dejte na hodinu do lednice. Před podáváním poháry poprašte trochou mleté skořice.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.