Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rajčata s bylinkami a česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rajčata s bylinkami a česnekem - postup přípravy

Tento recept je skvělým způsobem, jak zachovat čerstvou chuť zeleniny po celý rok. Rajčata s bylinkami a česnekem se hodí k masu, těstovinám, do salátů i na pečivo.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Omytá rajčata nakrojte na jedné straně do kříže tak, abyste je nepřekrojili skrz. V samostatné míse smíchejte nasekaný kopr s nadrobno nakrájeným česnekem, olivovým olejem a tymiánem. 

2. KROK

Vnitřní část rajčat posypte solí, naplňte ji bylinkovou směsí a rajčata vložte do pečicího sáčku, jehož stěny pokryjte moukou. 

3. KROK

Rajčata v sáčku položte na plech a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut. 

Poznámka: Na několika místech sáček propíchněte párátkem. 

4. KROK

Upečenými rajčaty s bylinkami naplňte sterilizované sklenice, do kterých vlijte také šťávu, kterou zelenina pustila při pečení. 

Tip: Jak správně sterilizovat sklenice s víčky si můžete prohlédnout níže ve videu.

5. KROK

Sklenice uzavřete, skladujte je v lednici a jejich obsah spotřebujte do dvou dní. V případě zavařování můžete rajčata uchovávat na tmavém a chladném místě až po dobu 1 roku. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů