Rajčata s bylinkami a česnekem - postup přípravy
Tento recept je skvělým způsobem, jak zachovat čerstvou chuť zeleniny po celý rok. Rajčata s bylinkami a česnekem se hodí k masu, těstovinám, do salátů i na pečivo.
Ingredience
Omytá rajčata nakrojte na jedné straně do kříže tak, abyste je nepřekrojili skrz. V samostatné míse smíchejte nasekaný kopr s nadrobno nakrájeným česnekem, olivovým olejem a tymiánem.
Vnitřní část rajčat posypte solí, naplňte ji bylinkovou směsí a rajčata vložte do pečicího sáčku, jehož stěny pokryjte moukou.
Rajčata v sáčku položte na plech a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25–30 minut.
Poznámka: Na několika místech sáček propíchněte párátkem.
Upečenými rajčaty s bylinkami naplňte sterilizované sklenice, do kterých vlijte také šťávu, kterou zelenina pustila při pečení.
Tip: Jak správně sterilizovat sklenice s víčky si můžete prohlédnout níže ve videu.
Sklenice uzavřete, skladujte je v lednici a jejich obsah spotřebujte do dvou dní. V případě zavařování můžete rajčata uchovávat na tmavém a chladném místě až po dobu 1 roku.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nur’un Yemek Tarifleri 2

