Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rakvičky z cukrářských piškotů s nutellou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Rakvičky z cukrářských piškotů s nutellou - postup přípravy

Hledáte-li dezert, který byste měli připravený za pár minut a nemuseli jste na něj použít troubu, připravte si rakvičky z cukrářských piškotů. Jsou křupavé a vláčné.

Ingredience pro:
11 kusů
+ -

Ingredience

Krém

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukrářský piškot natřete nutellou a přiklopte ho druhým piškotem. Tento postup opakujte u všech piškotů. 

2. KROK

Do zvláštních misek si připravte strouhaný kokos a mléko. Každý piškot do mléka namočte a poté ho obalte v kokosu. 

Tip: Aby dezert vypadal slavnostněji, každou rakvičku vložte do servírovacího papírového košíčku.

3. KROK

V míse poté vyšlehejte smetanu se lžící nutelly do krému, který vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a rakvičky jím ozdobte. 

Tip: Krém na rakvičkách posypte čokoládovým zdobením. 

4. KROK

Rakvičky z cukrářských piškotů můžete ihned servírovat. Skvěle ale chutnají také vychlazené. V takovém případě je, před podáváním, vložte na 10–15 minut do lednice.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů