Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na dokonalé pečené hovězí v marinádě, kterou si zamilujete

Recept na dokonalé pečené hovězí v marinádě, kterou si zamilujete - postup přípravy

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na dokonale chutné hovězí maso v marinádě, které si jednoduše zamilujte. Celý pokrm je připraven podle tradiční brazilské receptury. Netrvá dlouho a výsledkem je dokonale ochucené a propečené maso, které již na dálku bude lákat svou omamnou vůní.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Celý postup přípravy je nesmírně jednoduchý a nezabere vám mnoho času. Prvním krokem bude smíchání všech tekutých ingrediencí, tedy vína, octu a oleje. Přidáte špetku soli, pepř a snítka rozmarýnu. Tím bude marináda hotová a můžete do ní vložit maso. Doporučujeme zvolit větší misku, do které se vše pohodlně a bez obtíží vleze.




Na maso poté položte pevný pečící papír, na který nalijete číst marinády a nasypete sůl. Mísu uzavřete a necháte marinovat minimálně 3-4 hodiny. Pokud však máte možnost, nechte maso v marinádě klidně i celou noc. Celkově pak mnohem lépe vstřebá šťávu a získá plnou chuť marinády, která se krásně odrazí v celém pokrmu. Díky tomu bude také vylučovat mnohem silnější aroma, při kterém se vám budou sbíhat slinky.

Když máte maso namarinované, nachystejte si pečící mísu, do které jej vložíte. Přidejte část marinády jako šťávu, a dokonce můžete přidat i nakrájenou bílou cibuli, kterou jednoduše umístíte kolem masa. To poté vložíte do trouby rozehřáté na 195 stupňů a podle potřeby pečete zhruba 2 až 2,5 hodiny tak, aby maso nebylo syrové, ale ani suché.


Výsledkem by mělo být šťavnaté a chutné propečení maso, které se dokonale hodí například k opékaným bramborám. Podávejte teplé, nakrájené na tenké plátky s přílohou a ozdobené drobným snítkem rozmarýnu. K celému pokrmu se také výborně hodí bílé víno, které dotvoří celkovou chuť i atmosféru.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů