Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Recept na lahodný vanilkový krém

Recept na lahodný vanilkový krém - postup přípravy

Nejjednodušší a nejchutnější vanilkový krém na dorty, který si okamžitě zamilujete. Připravíte si ho sami za pár minut z dostupných ingrediencí, které máte běžně doma. Bude chloubou každého dortu a skvělou chutí dovede vaše dezerty k dokonalosti. Budete na něj potřebovat následující ingredience.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Nejdříve si vezměte vanilkový lusk, opatrně z něj odstraňte jádro a dejte ho do hrnce vařit společně s připraveným mlékem. Vanilkový lusk nechte v hrnci s mlékem chvilku povařit a poté jej vyndejte ven.




Mléko, které pochytilo vůni a chuť od vanilkového lusku si nalijte do středně velké misky a smíchejte společně s vejci, práškovým cukrem a moukou. Místo mouky se dá dle vaší volby použít i klasický kukuřičný škrob.

Všechny ingredience v misce postupně zamíchejte. Míchejte tak dlouho, dokud se celá směs hezky nepropojí do krémové podoby.


Poté tuto krémovou směs vložte zpátky do hrnce a dejte na sporák. Vařte krém na přiměřeném ohni a neustále jej pomalu a důkladně míchejte, aby se krém na spodu hrnce nepřipálil, nebo aby se v krému nevytvořily hrudky.

Krém vařte přibližně dvě až čtyři minuty, poté sporák vypněte a krém ještě chvilku míchejte, aby nedošlo k jeho připálení.

Nakonec už zbývá jenom nanést krém na váš oblíbený dort a dát do chladna zhruba na hodinu ztuhnou. Použití krému je ale daleko širší, můžete si jím namazat například i vánočku nebo jiné sladké pečivo.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů