Recept na vláčnou majonézu bez vajec - postup přípravy
Domácí verze pokrmů a pochutin je vždy mnohem lepší než ta kupovaná. Sami moc dobře totiž víte, jaké jste použili ingredience a celkový postup. Taky víte, že to, co pak jíte je čerstvé a bez zbytečných chemikálií a dochucovadel. Tuto bezvaječnou majonézu budete mít hotovou už za pár minut, chuťově se však od té z obchodu příliš neliší. Skvěle se hodí k přípravě a servírování různých jídel a obsahuje daleko méně tuků.
Ingredience
Mléko a olej nalijte do misky a za pomoci tyčového mixéru je pořádně promíchejte. Důležité u tohoto kroku je, aby oba tyto produkty měly pokojovou a přibližně stejnou teplotu, jinak se hezky nespojí.
Aby majonéza správně zhoustla, přidejte hořčici, sůl a česnek a opět pořádně promixujte. Poté přidejte citronovou šťávu a mixujte, dokud nebude mít majonéza správnou hustotu.
Mějte na paměti, že tato bezvaječná verze majonézy je o trošku řidší než ta, kterou koupíte v obchodě. Neobsahuje totiž tolik tuku ani žádné zahušťovadla a barviva.
Hotovou majonézu dejte do lednice, kde ji v zavřené nádobě můžete uchovávat pět až sedm dní, bez toho, aby se zkazila.
Majonézu můžete přidávat jako přílohu k masu, bramborám a dalším pokrmům, nebo ji použít při přípravě sendvičů, obložených chlebů atd.