Řecký čokoládový dort - postup přípravy
Milujete čokoládu? Kdo by jí také nemiloval! Díky tomuto receptu si jí můžete skutečně užít, protože tento dort je tak čokoládový, že si to nedokážete ani představit. Původně pochází z Řecka, ale nemusíte se obávat, protože nebudete potřebovat nic netradičního, i když se jedná o zahraniční recept. Nyní již nemusíte na nic čekat. Pusťte se do přípravy čokoládové bomby a vaše děti budou zaručeně nadšené. Příprava tohoto dortu je velmi jednoduchá, rychlá a relativně levná. Dort je hodně čokoládový, takže ho jistě nebudete dělat každý víkend, ale jednou za čas se jistě bude jednat o skvělou odměnu po náročném týdnu. Nezabere příliš času a vychutnají si ho všichni dospělí i děti každého věku.
Ingredience
Poleva
Nejprve si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Přidejte ořechová jádra, cukr, sůl a olej. Dobře promíchejte. Poté můžete přidat rozbitá vejce. Dobře promíchejte, poté přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Dobře promíchejte do hladka. Vezměte vhodný plech a vymažte ho olejem.
Následně můžete již připravený dort vložit do trouby a upéct. Potřebuje asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Druhou část čokolády (100 g) budete potřebovat na polevu samotného dortu. Zatímco se bude péct, můžete si ji rozpustit ve vodní lázni a přidejte k ní smetanu. Dobře promíchejte. Nakonec dort ozdobte předem připravenou polevou. Nedělejte to ovšem u úplně horkého dezertu. Měl by alespoň trochu vychladnout, jinak se vám čokoláda srazí a váš dort rozhodně nebude vypadat tak krásně, jak by mohl.