Řepová pomazánka s cibulí a česnekem - postup přípravy
Řepová pomazánka je zdravá a chutná volba, plná vitamínů a intenzivní zemité chuti řepy. Můžete ji servírovat jako lehký předkrm s pečivem nebo jako originální dip.
Pomazánka
Příloha
Předvařenou řepu oloupejte a nastrouhejte ji na jemném struhadlo. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte, 2–3 minuty, nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidejte rajčatovou pastu a prolisovaný česnek.
Pokračujte ve smažení další 1–2 minuty, směs odstavte z tepla a nechte ji volně chladnout. Mezitím, na jiné pánvi, osmažte krajíce chleba, nasucho.
Poznámka: Chléb smažte z každé strany 1–2 minuty, dozlatova.
Cibulovou směs vmíchejte k řepě, směs ochuťte solí a pepřem a řepovou pomazánku servírujte společně s osmaženým pečivem.
Tip: Každý krajíc můžete ozdobit lístkem oblíbeného salátu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia