Restované žampiony se zeleninou a rýží - postup přípravy
Vegetariánskou směs ze žampionů, paprik a dalších ingrediencí si můžete na pánvi připravit jako rychlý oběd na asijský způsob. Vynikající bude s uvařenou rýží.
Ingredience
Propláchněte rýži ve vodě a dejte jí na 12 minut vařit do osolené vody v poměru 150 gramů rýže na 450 mililitrů vody. Osolte ji lžičkou soli. Pak si nakrájejte žampiony na menší kusy a dejte je na troše oleje smažit na pánev, dokud nebudou krásně zlatavé.
Mezitím si nakrájejte na menší kusy cibuli, papriky a chilli papričku. Nasekejte si česnek. Smíchejte si v misce cukr, sójovou omáčku, rýžový ocet a kečup.
Přidejte na pánev k houbám trochu oleje, pak cibuli, papriky a chilli papričku a smažte, aby zelenina změkla. Dle chuti osolte a pepřete, přidejte česnek a po chvilce nalijte omáčku z misky. Vše zarestujte a přidejte trochu sekané petrželky. Hotovou směs servírujte s uvařenou rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kouzlo chuti