Restovaný losos se smetanovou omáčkou - postup přípravy
Pokud doma máte lososa, nechte se inspirovat tímto receptem a připravte si ho s jemnou smetanovou omáčkou. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen několik málo minut.
Ingredience
Lososa z obou stran osolte a opepřete. Následně do pánve nalijte olej a filety restujte z jedné strany 5 minut a z druhé strany 2–3 minuty do zlatova.
Česnek oloupejte a nakrájejte ho na malé kostičky. Omytou petrželku nasekejte najemno a cherry rajčata překrojte napůl.
Do jiné pánve vložte kousek másla, přidejte k němu česnek a nechte ho jen lehce provonět. Poté k němu přidejte nakrájená cherry rajčata a restujte je přibližně 1 minutu.
Rajčata osolte a opepřete. Poté do pánve přidejte špenát a nechte ho zavadnout. Následně ho zalijte smetanou a vše promíchejte.
Do pánve přendejte nasekanou petrželku a bazalku. Následně vše zasypte strouhaným parmazánem a omáčku vařte další 2 minuty.
Nakonec filety lososa vložte do pánve a nechte ho chvíli prohřát. Poté ho ihned servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné a chutné