Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řez „Ledové kostky“ s vanilkovým krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Řez „Ledové kostky“ s vanilkovým krémem - postup přípravy

Pokud plánujete rodinnou sešlost a nevíte, co upéct, vyzkoušejte tento řez „Ledové kostky“ s dokonalým vanilkovým krémem. Na jeho přípravu dokonce nebudete potřebovat kuchyňskou váhu a vystačíte si s obyčejnou lžící.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na koprus

Na vanilkový krém

Na sirup

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Plech o rozměrech 35×28 cm vymažte máslem nebo olejem a pečlivě ho vysypte moukou. V míse ušlehejte bílky se 5 lžícemi cukru. Poté přidejte postupně žloutky, zbylý cukr a směs ještě krátce vyšlehejte.

2. KROK

Do těsta postupně vmíchejte olej, hladkou mouku, kakao a kypřicí prášek do pečiva. Těsto nalijte na připravený plech a poté ho rozprostřete po celé ploše.

3. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a korpus pečte přibližně 15 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.

4. KROK

V hrnci přiveďte k varu vodu s cukrem a směs vařte, dokud nebude mít tekutina lehce sirupovou konzistenci. Poté ji ještě horkou nalijte na korpus.

5. KROK

Do hrnce nalijte 700 ml mléka, přidejte do něj cukr, vanilkový cukr a začněte ho zahřívat. Do zbylého mléka nasypte pudinkový prášek, hladkou mouku a vše pečlivě rozmíchejte.

6. KROK

Rozpuštěný pudink nalijte ho horkého mléka a směs míchejte, dokud nezhoustne. Poté ho stáhněte z ohně, přendejte ho do mísy a nastrouhejte do něj citrónovou kůru.

7. KROK

Do vychladlého pudinku zašlehejte změklé máslo a vzniklý krém rozetřete na vychladlý korpus. Do mísy nalámejte čokoládu, vlijte do ní olej a nechte ji rozpustit nad vodní lázní.

8. KROK

Polevu nalijte na krém a rozetřete ji po celé ploše. Řez poté vložte do lednice a nechte ho vychladnout po dobu 3–4 hodin. Následně ho nakrájejte a můžete servírovat.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Serpica Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů