Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy s dvoubarevným krémem z Nutelly a šlehačkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Řezy s dvoubarevným krémem z Nutelly a šlehačkou - postup přípravy

Tyto řezy se stanou vaším favoritem už během čtení receptu. Jejich příprava je totiž velmi snadná a výsledek je lahodný už na první pohled.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Na ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nejprve připravte krém. Smíchejte v misce tři balíčky vanilkového pudinku se 100 gramy cukru a trochou mléka. Vše metličkou promíchejte dohladka.

Zbylé mléko nalijte do hrnce a na sporáku jej přiveďte k varu. Když začne bublat, odstavte ho ze sporáku a za stálého míchání do něho vlijte rozmíchanou pudinkovou směs. Pokračujte v míchání a vařte pudink do zhoustnutí. Hotový pudink přelijte do čisté misky, zakryjte ho přilnavou fólií tak, aby ležela přímo na hladině pudinku, a nechte ho úplně vychladnout.

2. KROK

Zatímco krém chladne, připravte korpus. V misce smíchejte hladkou mouku s jednou lžičkou prášku do pečiva.

Do velké mísy vyklepněte vejce, přisypejte k nim tři lžíce cukru a ručním šlehačem vše prošlehejte do bělavé, krémovité a nadýchané konzistence. Přidejte k ní lžíci oleje a tři lžíce mléka a krátce znovu prošlehejte. Nakonec přisypejte do mísy moučnou směs, tři lžíce kakaa a pražené, jemně mleté lískové oříšky a promíchejte do hladkého a polotekutého těsta.

3. KROK

Těsto vlijte do plechu s vyššími stěnami o rozměrech 20 x 35 cm, který jste předem vymazali olejem a vysypali hladkou moukou. Povrch těsta zarovnejte a dejte péct korpus do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu 25 minut. Po dopečení nalijte na povrch upečeného těsta čokoládové mléko a počkejte, až nasaje vlhkost a úplně vychladne.

4. KROK

Ze zchladlého pudinku sejměte fólii a šlehačem jej prošlehejte, aby získal krémovou konzistenci. Rozdělte jej na dvě poloviny a do každé z nich zašlehejte 6 lžic nutelly, do jedné poloviny bílou a do druhé tmavou.

V jiné misce vyšlehejte šlehačku do pěny, rozdělte ji do obou misek s krémem a do každého ji dobře zapracujte.

5. KROK

Na vychladlý a kakaem nasáklý korpus rozetřete nejprve světlý krém a na něj tmavý. Nakonec ušlehejte do pěny 200 ml smetany a rozetřete ji na povrch tmavé krémové vrstvy. Celý dezert vložte do lednice vychladit a ztuhnout na několik hodin, nejlépe však přes noc. Druhý den ho nakrájejte na kostky, posypejte jejich povrch plátky mandlí a strouhanou čokoládou a s velikou chutí podávejte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů