Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řízek v parmazánové omáčce s česnekem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Řízek v parmazánové omáčce s česnekem - postup přípravy

Řízek v parmazánové omáčce je šťavnatý, křupavý a má výraznou chuť. Tento pokrm je skvělým tipem pro všechny fanoušky poctivé kuchyně a krémových omáček.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Na smažení

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí řízky jemně naklepejte a ochuťte je solí s pepřem z obou stran. 

Tip: Maso naklepávejte přes potravinovou fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Do tří samostatných misek rozdělte mouku, rozšlehaná vejce, strouhanku, smíchanou s nastrouhaným parmazánem a maso v těchto ingrediencích postupně obalte.

Poznámka: V tomto receptu bylo použito maso o celkové hmotnosti 600 g.

3. KROK

Řízky následně smažte na rozpáleném oleji 4–5 minut z každé strany a výpek ze smažení použijte k přípravě omáčky. 

Tip: Usmažené řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Do pánve s výpekem přidejte máslo, nakrájený česnek a po 30 vteřinách vše zalijte smetanou. Do směsi vmíchejte nastrouhaný parmazán, tymián, sůl a pepř. 

Poznámka: Místo tymiánu můžete použít italské bylinky.  

5. KROK

Omáčku vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí a poté ji servírujte společně s masem. 

Poznámka: Pokud chcete, aby byla omáčka ještě hustší, vmíchejte do ní více nastrouhaného parmazánu. 

6. KROK

Každý řízek v parmazánové omáčce můžete podávat posypaný nasekanou petrželkou a jako přílohu můžete zvolit rýži, vařený brambor nebo jinou oblíbenou přílohu. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty na Maso

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů