Rohlíčky z kynutého těsta s džemem - postup přípravy
Rohlíčky s džemem z kynutého těsta jsou dokonalým sladkým potěšením, ideálním ke snídani i k odpolední kávě. Jsou nadýchané, sladké a jejich příprava zabere pár minut.
Těsto
Náplň
Na potření
Rozpuštěné máslo vyšlehejte s olejem, cukrem, vejci a solí. Přidejte mléko se sušeným droždím a moukou.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku před použitím prosejte.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout 1–1,5 hodiny na teplém místě. Poté ho prohněťte a rozdělte na 7 stejných částí, z kterých vytvořte bochánky. Ty přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout dalších 10 minut.
Z každého bochánku vyválejte podlouhlý plát o výšce 0,5 cm, který potřete vaječným bílkem. Strany jedné poloviny těsta zarolujte, směrem do středu, tak, abyste vytvořili špičku. Ve středu této části vytvořte několik řezů rádýlkem.
Tip: Při tvarování těsta se inspirujte postupem níže ve videu.
Džemem naplňte cukrářský sáček, pomocí kterého ho naneste na okraj druhé části těsta. Následně plát zarolujte směrem ke špičce a vzniklý rohlíček položte na plech pokrytý pečicí papírem.
Poznámka: Postup opakujte také u zbytku těsta.
Plech s rohlíčky přikryjte potravinovou fólií a nechte je odpočívat 15 minut. Poté jejich povrch potřete vaječným žloutkem a rohlíčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Poznámka: Rohlíčky s džemem nechte volně vychladnout zkonzumujte je co nejdříve.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mazzali Oshxona