Roláda z vepřového masa s jablky - postup přípravy
Připravte si šťavnatý pokrm, který se hodí k obědu ve všední den i na slavnostní tabuli. Roláda z vepřového masa je plná bohatých chutí a připravíte ji za pár minut.
Základ
Náplň
Jemnými řezy vytvořte z vepřového masa plát, který jemně naklepejte.
Tip: Maso klepejte přes potravinovou fólii, která zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso ochuťte solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem a polijte olivovým olejem. Koření důkladně zapracujte do masa, které následně zarolujte, zabalte do fólie a nechte odpočívat 2–3 hodiny v lednici.
Mezitím připravte náplň. V pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 2–3 minut. K cibuli přidejte oloupaná jablka, nakrájená na tenké proužky a máslo. Ingredience zamíchejte a pokračujte ve smažení další minutu.
Do směsi přidejte oloupaný nastrouhaný zázvor, sůl, cukr a jablečný ocet. Vše zalijte pivem a zasypte skořicí. Znovu vše promíchejte a vařte 10–15 minut, dokud se tekutina neodpaří.
Náplní potřete plát masa, který znovu zarolujte a pevně svažte provázkem na pečení.
Tip: Pokud si nejste jistí, jak maso zavázat, inspirujte se postupem níže ve videu.
Roládu z vepřového masa zabalte do alobalu, vložte ji do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny. Po této době alobal rozevřete a pokračujte v pečení dalších 30 minut.
Po upečení provázek z masa sejměte a roládu servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Pokrm se skvěle hodí k obědu ve všední den, ale můžete z něj udělat také součást slavnostních mís.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olgas Küche