Rybí filé v koprovo-hořčičném těstíčku s bramborem - postup přípravy
Smažené rybí filé neprávem požívá pověsti rychlého jídla pro studenty a vůbec všechny, kteří neumějí vařit. Pokud zrovna nepoužijete to předobalené z regálu v supermarketu, můžete si recept zásadně vylepšit, třeba podle receptu od paní Ladislavy Šatavové.
Ingredience
Rybí filety nakrájejte na kostky či jiné menší kousky a podle chuti je osolte. Připravte si talíře s hladkou moukou a se strouhankou. Do třetího vyklepněte vejce, přidejte k němu jednu polévkovou lžíci hořčice, kapku mléka a jemně nasekaný kopr (pokud nemáte rádi kopr, můžete použít jiné zelené bylinky) a směs vidličkou či metlou dobře prošlehejte.
V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje. Každý kousek filé obalte nejprve v hladké mouce, poté ve vaječném těstíčku a nakonec ve strouhance a vložte ho do horkého oleje v pánvi. Filé nechte osmažit na mírném až středním žáru po obou stranách dozlatova.
Hotové filé podávejte s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou a posypané jemně nasekaným koprem a petrželkou.