Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rybí filé v koprovo-hořčičném těstíčku s bramborem

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Rybí filé v koprovo-hořčičném těstíčku s bramborem - postup přípravy

Smažené rybí filé neprávem požívá pověsti rychlého jídla pro studenty a vůbec všechny, kteří neumějí vařit. Pokud zrovna nepoužijete to předobalené z regálu v supermarketu, můžete si recept zásadně vylepšit, třeba podle receptu od paní Ladislavy Šatavové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Rybí filety nakrájejte na kostky či jiné menší kousky a podle chuti je osolte. Připravte si talíře s hladkou moukou a se strouhankou. Do třetího vyklepněte vejce, přidejte k němu jednu polévkovou lžíci hořčice, kapku mléka a jemně nasekaný kopr (pokud nemáte rádi kopr, můžete použít jiné zelené bylinky) a směs vidličkou či metlou dobře prošlehejte.

2. KROK

V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje. Každý kousek filé obalte nejprve v hladké mouce, poté ve vaječném těstíčku a nakonec ve strouhance a vložte ho do horkého oleje v pánvi. Filé nechte osmažit na mírném až středním žáru po obou stranách dozlatova.

3. KROK

Hotové filé podávejte s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou a posypané jemně nasekaným koprem a petrželkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů