Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou - postup přípravy

Pochutnejte si na dokonalém spojení kyselého ovoce a jemného tvarohu. Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou vás překvapí také příjemně křupavým povrchem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tvaroh smíchejte s vejci a klasickým i vanilkovým cukrem. Směs rozmixujte dohladka, vylijte ji na plech, pokrytý pečicím papírem a pokryjte ji rybízem, obaleným ve škrobu. 

2. KROK

Nyní připravte drobenku. Změklé máslo vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem, solí a moukou. Vzniklou drobenkou dezert posypte. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.

3. KROK

Rybízový koláč pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 35 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů