Rychlá bramborová pizza na plech - postup přípravy
Nemusíte složitě připravovat těsto, abyste si pochutnali na pokrmu s bohatou chutí. Rychlá bramborová pizza na plech je vhodná k obědu i jako svačinka na cesty.
Základ
Na potření
Ostatní ingredience
Brambory oloupejte, nastrouhejte, poté je properte ve vodě, vymačkejte z nich maximum šťávy a osušte je čistou utěrkou. Následně je rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem.
Zeleninu smíchejte s vejci, mletou sladkou paprikou, solí a moukou.
Tip: Abyste se vyhnuli vzniku hrudek, mouku před použitím prosejte.
Bramborový základ pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut a připravte směs na potření, smícháním sýra, zakysané smetany, soli a smetany na vaření.
Tip: Smetanu na vaření můžete nahradit mandlovým mlékem.
Brambory potřete smetanovou směsí, pokryjte je plátky rajčat, kolečky cibule, červenou paprikou, lístky bazalky a strouhaným sýrem.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Rychlou bramborovou pizzu na plech pečte dalších 15 minut a poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Pizza chutná i zastudena a hodí se tak i jako svačinka na cesty.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Welt des Essens

