Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá budapešťská pomazánka s tvarohem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Rychlá budapešťská pomazánka s tvarohem - postup přípravy

Pokud vás nudí klasické jednohubky, zkuste je letos na Silvestra potřít rychlou budapešťskou pomazánkou. Výhodou je, že budete potřebovat jen 7 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V rendlíku rozpusťte 30 g másla, na kterém smažte 3–4 minuty červenou cibuli, nakrájenou nadrobno. 

Poznámka: Můžete použít i jiný druh cibule. Výhodou červené cibule je, že má jemnější chuť.

2. KROK

Jakmile cibule zhnědne, přidejte k ní červenou kapii, nakrájenou nadrobno. Pokračujte ve smažení 1 minutu, rendlík odstavte z tepla a směs nechte vychladnout.  

Tip: Před krájením z kapie odstraňte semeník.

3. KROK

V samostatné misce rozmělněte vidličkou tvaroh, do kterého vmíchejte 30 g másla. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi mletou sladkou papriku, pepř a sůl dle vlastní chuti. 

4. KROK

Do směsi vmíchejte ingredience z rendlíku a hotovou rychlou budapešťskou pomazánku servírujte s oblíbeným pečivem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů