Rychlá budapešťská pomazánka s tvarohem - postup přípravy
Pokud vás nudí klasické jednohubky, zkuste je letos na Silvestra potřít rychlou budapešťskou pomazánkou. Výhodou je, že budete potřebovat jen 7 ingrediencí.
Ingredience
V rendlíku rozpusťte 30 g másla, na kterém smažte 3–4 minuty červenou cibuli, nakrájenou nadrobno.
Poznámka: Můžete použít i jiný druh cibule. Výhodou červené cibule je, že má jemnější chuť.
Jakmile cibule zhnědne, přidejte k ní červenou kapii, nakrájenou nadrobno. Pokračujte ve smažení 1 minutu, rendlík odstavte z tepla a směs nechte vychladnout.
Tip: Před krájením z kapie odstraňte semeník.
V samostatné misce rozmělněte vidličkou tvaroh, do kterého vmíchejte 30 g másla. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi mletou sladkou papriku, pepř a sůl dle vlastní chuti.
Do směsi vmíchejte ingredience z rendlíku a hotovou rychlou budapešťskou pomazánku servírujte s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj