Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cmunda po kaplicku se zelím

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Cmunda po kaplicku se zelím - postup přípravy

Pokud hledíte inspiraci na rychlý oběd, vyzkoušejte tuto cmundu po kaplicku se zelím podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Příprava je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na zelí

Na bramboráky

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vepřové uzené mas vložte do hrnce, zalijte ho vodou a vařte ho změknutí přibližně 45–60 minut. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky.

2. KROK

Do hrnce nalijte olej, cibuli orestujte do zlatova a následně do ní přidejte kysané zelí. Promíchejte ho a přisypte do něj cukr. Poté ho zaprašte moukou a vařte ho přibližně 2 minuty.

3. KROK

Brambory a česnek oloupejte a nastrouhejte je jemném struhadle. Následně do nich přidejte vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín a hladkou mouku.

4. KROK

Bramborákové těsto důkladně promíchejte. Do pánve nalijte dostatečné množství oleje a bramborové placky smažte po obou stranách do zlatova. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek těsta.

5. KROK

Uvařené maso nakrájejte na plátky. Poté ho ihned servírujte společně s bramborákem a kysaným zelím.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů