Cmunda po kaplicku se zelím - postup přípravy
Pokud hledíte inspiraci na rychlý oběd, vyzkoušejte tuto cmundu po kaplicku se zelím podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Příprava je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.
Na zelí
Na bramboráky
Na dokončení
Vepřové uzené mas vložte do hrnce, zalijte ho vodou a vařte ho změknutí přibližně 45–60 minut. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky.
Do hrnce nalijte olej, cibuli orestujte do zlatova a následně do ní přidejte kysané zelí. Promíchejte ho a přisypte do něj cukr. Poté ho zaprašte moukou a vařte ho přibližně 2 minuty.
Brambory a česnek oloupejte a nastrouhejte je jemném struhadle. Následně do nich přidejte vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín a hladkou mouku.
Bramborákové těsto důkladně promíchejte. Do pánve nalijte dostatečné množství oleje a bramborové placky smažte po obou stranách do zlatova. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek těsta.
Uvařené maso nakrájejte na plátky. Poté ho ihned servírujte společně s bramborákem a kysaným zelím.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou