Rychlá domácí pomerančová zmrzlina - postup přípravy
Pokud hledáte rychlý a osvěžující dezert s citrusovou příchutí, vyzkoušejte recept na tuto domácí pomerančovou zmrzlinu. Servírujte ji nejlépe posypanou strouhaným kokosem a čokoládou.
Ingredience
Pomeranč rozkrojte a vymačkejte z něj šťávu. Poté ji přeceďte přes jemné sítko. Následně do ní přidejte mrkvové pyré a směs promíchejte.
Smetanu ke šlehání vlijte do čisté mísy, přidejte do ní cukr a vyšlehejte ji do tuha. Poté do ní vlijte pomerančovou směs a obě suroviny šlehejte, dokud se zcela nepropojí.
Směs vlijte do uzavíratelné nádoby, uhlaďte ji, vložte ji do mrazáku a nechte ji zcela ztuhnout. Poté ji vyjměte a můžete ji servírovat.
Před podáváním posypte každou porci nasekanými ořechy, nastrouhaným kokosem a čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell