Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá domácí pomerančová zmrzlina

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Rychlá domácí pomerančová zmrzlina - postup přípravy

Pokud hledáte rychlý a osvěžující dezert s citrusovou příchutí, vyzkoušejte recept na tuto domácí pomerančovou zmrzlinu. Servírujte ji nejlépe posypanou strouhaným kokosem a čokoládou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Pomeranč rozkrojte a vymačkejte z něj šťávu. Poté ji přeceďte přes jemné sítko. Následně do ní přidejte mrkvové pyré a směs promíchejte.

2. KROK

Smetanu ke šlehání vlijte do čisté mísy, přidejte do ní cukr a vyšlehejte ji do tuha. Poté do ní vlijte pomerančovou směs a obě suroviny šlehejte, dokud se zcela nepropojí.

3. KROK

Směs vlijte do uzavíratelné nádoby, uhlaďte ji, vložte ji do mrazáku a nechte ji zcela ztuhnout. Poté ji vyjměte a můžete ji servírovat.

4. KROK

Před podáváním posypte každou porci nasekanými ořechy, nastrouhaným kokosem a čokoládou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Gesund und schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů