Rychlá fazolová polévka - postup přípravy
Tato polévka z červených fazolí je ta nejjednodušší, jakou vůbec můžete uvařit. Přitom ale nepřijdete o nic z její lahodné chuti. O svůj osvědčený recept se s námi podělila paní Romana Važanská.
Ingredience
V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm hladkou mouku. Do vzniklé jíšky přidejte majoránku a utřený či prolisovaný česnek, přisypejte sladkou papriku a vše zalijte studeným vývarem. Jíšku ve vývaru důkladně promíchejte, aby se nevytvořily hrudky.
Očistěte mrkev a nakrájejte ji na drobné kostičky. Klobásu nakrájejte na kolečka či kostičky a jarní cibulku na kroužky. Vše pak přidejte do polévky, podle chuti ji osolte a opepřete a nakonec vmíchejte slité a propláchnuté fazole. Polévku nechte chvíli provařit a podávejte s čerstvým pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom