Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá mrkvová roláda se smetanovou náplní

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlá mrkvová roláda se smetanovou náplní - postup přípravy

Tento recept vám umožní připravit rychlou mrkvovou roládu, která je vláčná a nadýchaná. Pokrm je ideální jako předkrm, slaný dezert i součást slavnostních mís.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na potření

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se solí a pepřem. Přidejte zakysanou smetanu s najemno nastrouhanou oloupanou mrkví a vzniklé těsto nalijte na plech, pokrytý pečicím papírem, který pomažte trochou oleje. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Mezitím připravte náplň. 

2. KROK

Najemno nastrouhaný sýr smíchejte s pepřem, solí a zakysanou smetanou. Přidejte prolisovaný česnek a ingredience důkladně zamíchejte. Do směsi vmíchejte nasekanou jarní cibulku a vzniklou náplní potřete upečené těsto, které zarolujte, zabalte do pečicího papíru a vložte do lednice na 30 minut. 

3. KROK

Po půl hodině z rolády papír sejměte, zarovnejte její okraje a servírujte ji nakrájenou na kousky. 

Tip: Rychlá mrkvová roláda poslouží jako předkrm, slaný dezert a můžete ji použít také jako součást slavnostních mís.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů