Rychlá mrkvová roláda se smetanovou náplní - postup přípravy
Tento recept vám umožní připravit rychlou mrkvovou roládu, která je vláčná a nadýchaná. Pokrm je ideální jako předkrm, slaný dezert i součást slavnostních mís.
Těsto
Na potření
Náplň
Vejce vyšlehejte se solí a pepřem. Přidejte zakysanou smetanu s najemno nastrouhanou oloupanou mrkví a vzniklé těsto nalijte na plech, pokrytý pečicím papírem, který pomažte trochou oleje. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Mezitím připravte náplň.
Najemno nastrouhaný sýr smíchejte s pepřem, solí a zakysanou smetanou. Přidejte prolisovaný česnek a ingredience důkladně zamíchejte. Do směsi vmíchejte nasekanou jarní cibulku a vzniklou náplní potřete upečené těsto, které zarolujte, zabalte do pečicího papíru a vložte do lednice na 30 minut.
Po půl hodině z rolády papír sejměte, zarovnejte její okraje a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Tip: Rychlá mrkvová roláda poslouží jako předkrm, slaný dezert a můžete ji použít také jako součást slavnostních mís.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарная Самобранка
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.