Rychlá nepečená bábovka se švestkami - postup přípravy
Až si budete chtít pochutnat na něčem sladkém, aniž byste zapnuli troubu, připravte si rychlou nepečenou bábovku. Je tak jemná, že se vám rozplyne na jazyku.
Těsto
Zdobení
Želatinu rozpusťte ve 100 g mléka a nechte ji chvíli bobtnat. Mezitím v rendlíku smíchejte zbytek mléka s kakaovým práškem, rozlámanou čokoládou a směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se ingredience zcela nerozpustí.
Rendlík odstavte z tepla, do směsi vmíchejte vanilkový extrakt s želatinou a vše míchejte, dokud se suroviny nepropojí.
Poznámka: Vanilkový extrakt je volitelný. Nemusíte ho použít.
Poté dno formy na bábovku vysypte nadrobno nakrájenými sušenými švestkami a kakaovým těstem je zalijte. Dezert poté vložte na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc.
Pochoutku na závěr ozdobte najemno nastrouhanou bílou čokoládou.
Tip: Aby vám rychlá nepečená bábovka vydržela co nejdéle, uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě, v lednici, dokud ji nezkonzumujete.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней 2.0

