Rychlá zeleninová polévka s mletým masem - postup přípravy
Chutnou a zdravou polévku připravíte během pár chvil i s minimem základních surovin. Vyzkoušejte tento recept se zeleninou a mletým masem, který vám určitě zachutná a zvládne jej i začátečník.
Ingredience
Oloupejte jednu cibuli a nakrájejte ji na čtvrtkolečka. V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje, přihoďte do něj cibulku a nechte ji zesklovatět. Mezitím nakrájejte mrkev na menší kousky. Jakmile cibule v hrnci zesklovatí, přihoďte k ní mrkev, promíchejte a pokračujte v restování.
Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a přihoďte je do hrnce k restované zelenině. Ještě chvilku vše společně opékejte a přilijte 2 litry vody. Přidejte jednu čajovou lžičku soli, promíchejte, přiklopte pokličkou a nechte na mírném ohni vařit 20 až 25 minut.
Mezitím nakrájejte druhou cibuli nadrobno a zpěňte ji v pánvi s trochou rostlinného oleje. Nakrájejte červenou papriku na drobné kostičky, které osmažte spolu s cibulí. Prolisujte do směsi dva stroužky česneku, přidejte mleté maso a vařečkou ho co nejvíce rozdělte na kousky, aby se nespeklo do jedné veliké koule.
Oloupejte rajče ze slupky (nejlépe to půjde tak, že nakrojíte po obvodu špičkou nože slupku, rajče vložíte do cedníku, spaříte ho vroucí vodou a slupku jednoduše stáhnete dolů). Očištěné rajče nakrájejte na drobounké kostičky, které přidejte do pánve k masové směsi. Promíchejte, posypejte 1 lžičkou soli, půl lžičkou pepře, 1 lžičkou sladké papriky a stejným množstvím sušené bazalky. Směs dobře promíchejte a pokračujte ve smažení, dokud se z pánve neodpaří veškerá voda.
Masovou směs z pánve vyklopte do hrnce s vařenou zeleninou a dobře promíchejte. Přisypejte polévkové nudle a pokračujte ve vaření na mírném ohni dalších 15 minut. Mezitím nasekejte nadrobno čerstvou petrželku a přihoďte ji do polévky. Promíchejte, vypněte oheň a ještě na pár minut přiklopte pokličkou a nechte petrželku rozvonět. Hotovou polévku servírujte do talířů a podávejte.