Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé boží milosti ze smetanového těsta

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Rychlé boží milosti ze smetanového těsta - postup přípravy

Až vás o Velikonocích přepadne mlsná, neměly by na vašem stole chybět rychlé boží milosti. Jsou křehké, jednoduché, mají jemnou chuť a doslova se rozplývají na jazyku.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s vaječnými žloutky, a jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim smetanu v několika dávkách. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Do směsi vmíchejte ocet a těsto hněťte 10 minut. Poté ho vložte do mísy, zakryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut odpočívat.

Poznámka: Ocet můžete nahradit lihem.

3. KROK

Z těsta ukrojte ⅓ , kterou vyválejte na plát o výšce 0,4 cm. Ten rozkrojte na stejně velké proužky o šířce 2 cm, v jejichž středu vytvořte řez, kterým jeden okraj každého proužku protáhněte.

4. KROK

Rychlé boží milosti smažte v rozpáleném oleji 1–2 minuty z každé strany a poté je vyskládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

Poznámka: Postup opakujte také u zbytku těsta.

5. KROK

Pochoutku podávejte posypanou moučkovým cukrem, a to až poté, co vychladne. Díky nižší teplotě bude lépe stravitelná. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Słodki Blog

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů