Rychlé boží milosti ze smetanového těsta - postup přípravy
Až vás o Velikonocích přepadne mlsná, neměly by na vašem stole chybět rychlé boží milosti. Jsou křehké, jednoduché, mají jemnou chuť a doslova se rozplývají na jazyku.
Těsto
Na smažení
Mouku smíchejte s vaječnými žloutky, a jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim smetanu v několika dávkách.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Do směsi vmíchejte ocet a těsto hněťte 10 minut. Poté ho vložte do mísy, zakryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut odpočívat.
Poznámka: Ocet můžete nahradit lihem.
Z těsta ukrojte ⅓ , kterou vyválejte na plát o výšce 0,4 cm. Ten rozkrojte na stejně velké proužky o šířce 2 cm, v jejichž středu vytvořte řez, kterým jeden okraj každého proužku protáhněte.
Rychlé boží milosti smažte v rozpáleném oleji 1–2 minuty z každé strany a poté je vyskládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Poznámka: Postup opakujte také u zbytku těsta.
Pochoutku podávejte posypanou moučkovým cukrem, a to až poté, co vychladne. Díky nižší teplotě bude lépe stravitelná.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Słodki Blog
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.