Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé cuketové placky se smetanovým dipem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlé cuketové placky se smetanovým dipem - postup přípravy

Rychlé cuketové placky jsou křupavé a šťavnaté. Můžete je připravit jako zdravější alternativu k tradičním bramborákům. Součástí receptu je lahodný smetanový dip.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Ingredience

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z omytých cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat a zbytek zeleniny nastrouhejte na hrubém struhadle. 

2. KROK

Z cukety vymačkejte maximum šťávy a ve větší míse zeleninu smíchejte s nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem.

Tip: Cuketovou šťávu nevylévejte. Můžete ji použít například k ochucení uvařené rýže.

3. KROK

Do směsi přidejte také najemno nakrájenou jarní cibulku, vejce, sůl, pepř, nasekaný kopr a mouku s kypřicím práškem do pečiva. Ingredience zamíchejte a ze vzniklé hmoty vytvářejte placky, které odkládejte na plech vyložený pečicím papírem. 

4. KROK

Rychlé cuketové placky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Placky by měly být upečené dozlatova s načervenalým tónem.

5. KROK

Rychlé placky z cuket můžete nejen péct, ale také smažit na pánvi. V takovém případě je smažte v rozpáleném oleji, z každé strany, po dobu 3–5 minut. 

Tip: V tomto případě usmažené placky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

6. KROK

Než se placky upečou, připravte dip smícháním zakysané smetany, kopru, prolisovaného česneku, soli, pepře a nastrouhané salátové okurky. 

7. KROK

Tip: Dipem můžete potřít vnitřní část placek, doplnit ho plátkem rajčete a placku zarolovat. Můžete ho ale podávat také v extra misce, aby do něj bylo možné placky namáčet. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů