Rychlé rizoto s mletým masem a zeleninou - postup přípravy
Pokud nevíte, co rychlého uvařit v hektickém týdnu, vyzkoušejte rizoto s mletým masem a zeleninou podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Servírujte ho s kyselou okurkou a oblíbeným sýrem.
Ingredience
Rýži ve varných sáčcích vložte do osolené vroucí vody a uvařte ji do změknutí. Mezitím si namelte vepřovou krkovici na mlýnku na maso, můžete však použít koupené mleté maso.
Cibuli oloupejte, nakrájejte ji na drobné kostičky a orestujte ji do zlatova na oleji. Jakmile bude rýže hotová, sceďte ji a rýži přendejte do pekáče.
Do pekáče s rýží přendejte orestovanou cibuli a mraženou zeleninu. Poté ji dochuťte kořením na rizoto, solí a směs velmi dobře promíchejte.
K rýži přidejte mleté maso a velmi dobře ho vmíchejte. Poté rizoto zalijte vodou a ještě jednou ho pečlivě promíchejte.
Pekáč přiklopte poklicí a vložte ho předehřáté trouby na teplotu 200 °C. Rizoto pečte přibližně 45 minut. Poté ho můžete ihned servírovat.
Pečené rizoto s mletým masem a zeleninou servírujte s nastrouhaným eidamem na hrubém struhadle a oblíbenou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou