Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé rizoto s mletým masem a zeleninou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Rychlé rizoto s mletým masem a zeleninou - postup přípravy

Pokud nevíte, co rychlého uvařit v hektickém týdnu, vyzkoušejte rizoto s mletým masem a zeleninou podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Servírujte ho s kyselou okurkou a oblíbeným sýrem.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Rýži ve varných sáčcích vložte do osolené vroucí vody a uvařte ji do změknutí. Mezitím si namelte vepřovou krkovici na mlýnku na maso, můžete však použít koupené mleté maso.

2. KROK

Cibuli oloupejte, nakrájejte ji na drobné kostičky a orestujte ji do zlatova na oleji. Jakmile bude rýže hotová, sceďte ji a rýži přendejte do pekáče.

3. KROK

Do pekáče s rýží přendejte orestovanou cibuli a mraženou zeleninu. Poté ji dochuťte kořením na rizoto, solí a směs velmi dobře promíchejte.

4. KROK

K rýži přidejte mleté maso a velmi dobře ho vmíchejte. Poté rizoto zalijte vodou a ještě jednou ho pečlivě promíchejte.

5. KROK

Pekáč přiklopte poklicí a vložte ho předehřáté trouby na teplotu 200 °C. Rizoto pečte přibližně 45 minut. Poté ho můžete ihned servírovat.

6. KROK

Pečené rizoto s mletým masem a zeleninou servírujte s nastrouhaným eidamem na hrubém struhadle a oblíbenou zeleninou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů