Rychlé tiramisu bez vaječného žloutku - postup přípravy
Rychlé tiramisu je snadný dezert, který připravíte bez použití vaječného žloutku. Výhodou je, že je hotový za pár minut a volný čas tak můžete věnovat blízkým.
Krém
Směs k namáčení
Základ
Zdobení
Mascarpone vyšlehejte se, smetanou a vanilkovým extraktem. V samostatné misce smíchejte instantní kávu s cukrem a horkou vodou. Jakmile se káva rozpustí, namočte do ní 8 cukrářských piškotů, kterými vyložte dno mísy.
Tip: Do tekutiny k namáčení piškotů můžete přidat také trošku rumu, pokud víte, že dezert nebudou jíst děti.
Piškoty pokryjte polovinou množství krému, který pokryjte zbytkem piškotů. Na ty naneste zbytek krému, který zarovnejte do hladka.
Rychlé tiramisu vložte na 1 hodinu do lednice a poté dezert posypte kakaovým práškem.
Poznámka: Dezert servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nino’s Home