Rychlé tvarohové sušenky bez vajec - postup přípravy
Jednoduchý a velmi rychlý recept na tvarohové sušenky, které jsou úžasné k čaji nebo kakau pro děti. Neobsahují vejce a není v nich příliš cukru. Zároveň jsou ale velmi chutné a jejich chuť si užijete. Příprava je navíc neuvěřitelně jednoduchá a zabere jen pár minut.
Ingredience
Připravte si hlubokou mísu a vložte do ní na kostičky nakrájené máslo o pokojové teplotě, vanilkový cukr a sůl. Ingredience důkladně smíchejte a rozetřete vidličkou. Přidejte do směsi tvaroh a znovu směs promíchejte do hladka. Následně přidejte trochu prosáté mouky, prášek do pečiva a znovu vše důkladně promíchejte.
Postupně přidávejte zbytek mouky a vypracujte vláčné, homogenní těsto. Mouku přidávejte postupně, protože možná budete potřebovat menší nebo větší množství mouky. Vždy to bude v závislosti na tučnosti tvarohu. Nepřidávejte do mísy proto celé množství mouky najednou, jinak vám těsto nemusí vyjít vždy dobře.
Z každého kousku uválejte tenký váleček a vytvarujte preclíky. Sušenky obalte stranou v cukru a všechny rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 10–15 minut.
Po upečení je vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout. Jak vidíte, recept je velmi jednoduchý a zvládne ho i naprostý začátečník. Domácí preclíky budou chutnat skvěle a můžete jejich chuť přizpůsobit vlastním preferencím. Dokonale se hodí ke kávě, čaji nebo jen tak na chuť. Když je zabalíte dětem jako malou svačinu do školy, budou vám zaručeně vděčné. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!